Son Filmler :

Enerjimizi Artıran Besinler


Güne enerjik başlıyorsunuz, fakat öğleden sonra halsizlik, tembellik mi başlıyor? Sizler için derlediğimiz bazı ipuçlarını okuyun ve tüm gün boyunca enerjik olun.
Enerjinizi Artırın
Enerjinizi Artırın
1. Her gün 40 gr buğday tüketmelisiniz. Bu sayede enerjiyi arttırmakla birlikte stresi de azaltırsınız.
2. Sabah sıcak su ile duş aldıktan sonra bir kez de soğuk su ile yıkanın. Ama başınızı soğuk suya tutmamaya çalışın. 5-6 dakika bunu yaparsanız kendinizi daha zinde hissedeceksiniz.
3. Yapılan araştırmalara göre, her 4 kadından birinde demir eksikliği var. Bu da yorgunluk ve halsizlik yaratır. Bunun için de daha fazla demir içeren meyve , sebzeler yemenizi tavsiye ederiz.
4. Bol bol balık, tavuk, peynir, yumurta tüketmeye çalışın. Çünkü bu besinlerde bulunan “Omega – 3” zinde olmanız için çok önemli bir maddedir. Ayrıca balık vücutta seratonin hormonunu artırır, bu da mutluluk merkezini aktif eder.
5. Günde 2-3 litre su için. Su dayanıklılığı artırır, stresi azaltır.
6. Dik durun. Eğri durmak kasların daha hızlı çalışarak, yorulmasına sebep olur. Nefes almak zorlaşır. Dik durduğunuzda ise oksijen rahatlıkla akciğerlere dolar ve kan dolaşımı daha rahat olur.
7. Araştırmalara göre, sevdiğiniz müziği dinlemek stresi azaltıyor, yorgunlukla daha kolay savaşmanıza yardımcı oluyor.
8. Sabah uyanınca ilk iş dışarı çıkıp temiz hava almanızı öneririz. Öyle ki, doğal ışık beyni harekete geçirir ve seratonin oluşmasına yardımcı olur.
9. Öğlen az 30 dakika uyku molası verin. Çünkü gün içinde en az 30 dakika uyumak insanları olumlu etkiler, yorgunluğu azaltır.
10. Gereğinden fazla tatlı gıdalar ve peynir vücuttaki enerjiyi tüketir. Bu nedenle tatlı yerine meyve ve sebzeyi bol bol tüketin.
Share this article :

Yorum Gönder

http://www.facebook.com/BBYMDN
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Film,Bilgi,ve Dahası ! - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template