Son Filmler :

Üzerinden Geçmek Yürek İsteyen 10 Tehlikeli Köprü

Kimisi bir parça halat bikaç tahtaya bağlı kimisi de yerden metrelerce yüksekte. Dünyanın en tehlikeli köprüleri.
  1. 1. Ölümsüzlük Köprüsü, Çin

    Tai Dağı'nda bulunan ve üç kayadan oluşan doğal köprü. Buz devrinde oluştuğu ve o günden bu yana hala ayakta olduğu belirtiliyor.
  2. 2. Ojuela köprüsü, Meksika

    Ojuela küçük bir madenci kasabası. Ancak, madenler tükenmiş olacak ki, şu an bir hayalet kasaba görünümünde. Kasabada ayakta duran tek şey bu eski köprü.
  3. 3. Carrick-a-Rede Asma Köprüsü, İrlanda

    Anakarayı Carrick adası ile birbirine bağlayan köprü. Eskiden ulaşım amaçlı klullanılan bu köprü artık turist eğlencesi haline gelmiş. Kışları rüzgarda sallanan köprünün üstünde durmak turistlerin hoşlarına gidiyor.
  4. 4. Hüseyni Asma Köprüsü, Pakistan

    Dünyanın en tehlikeli köprüsü olarak biliniyor. Üstelik diğerleri gibi artık turistik amaca hizmet eden bir köprü değil. Halk tarafından günlük kullanılıyor. Sadece ip ve tahta. Başka bir korunağı yok. Tahtaların bir çoğu da kayıp veya kırılmış.
  5. 5. Konitsa Köprüsü, Yunanistan

    Asırlara meydan okuyan köprü. Aoos Nehri üzerinde bulunan bu köprüde bir çan var. eğer rüzgar o çanı çalacak kadar şiddetli eserse köylüler tehlike olduğunu anlar ve önlem alırlarmış.
  6. 6. Vitim Nehri Köprüsü, Sibirya

    Vitim Nehri üzerindeki tahta köprü. Çok da sağlam bir köprü değil. köprünün üzerinden arabayla da geçiliyor. tabii, bunu cesareti olan şoförler yapabiliyor. Kış döneminde buzdan bir kütleye dönüşmesine rağmen yetkililer herhangi bir önlem almıyor.
  7. 7. Royal Gorge Köprüsü, ABD

    Colorado'da bulunan köprü.Arkansas Nehri üzerinde bulunan köprü dünyanın en yüksek köprülerinden biri. Turistik amaçlı kullanılıyor.
  8. 8. Bryce Kanyonu Köprüsü, ABD

    Utah'ta bulunan doğal bir köprü. Utah eyaletinin en bilindik ögelerinden. Gelenler mutlaka buraya uğruyor ve fotoğraf çektiriyor.
  9. 9. İnka Asma Köprüsü, Peru

    İnkalar'a ait birçok köprü Peru sınırları içerisinde bulunmakta. Bu asma köprüler İnka Medeniyeti zamanında ulaşımın bel kemiğini oluşturuyorlardı. Ancak, şu an tehlikeli bir turist eğlencesinden başka bir şey değil.
  10. 10. Pulau Langkawi Köprüsü, Malezya

    Gökyüzü köprüsü olarak da biliniyor. Baş döndüren bir manzarası var. Yükseklik korkusu olanların geçmekte gayet zorlandıkları bir köprü. Yerden 687 metre yüksekte kurulmuş bir köprü.
Share this article :

Yorum Gönder

http://www.facebook.com/BBYMDN
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Film,Bilgi,ve Dahası ! - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template