Son Filmler :

Kral Arthur Sadece Bir Hayalmi ?



İngiliz edebiyatı ve tarihi çeşitli kahramanlarıyla meşhurdur. En bilindiklerinden birisi de Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri’dir. Bunu bilmeyen kişi bulmak galiba Hacivat ve Karagöz’ü hiç duymamaya benziyor. Fakat bu kahramanın gerçek olmama ihtimali var olabilir mi?

Birçok kişinin var olan bir kralın hikâyeleştirilmiş bir hâli olduğuna inandığı Kral Arthur’un yaşadığına dair bir kanıt bulunamamakla beraber, 40 yıl öncesine kadar bilinmeyen bu kahraman hikâyeciler ve sinemacılar tarafından tarihsel bir kişiliğe dönüşmüştür.

İngiliz tarihinde Arthur adını kullanan toplam 13 kral bulunmakta ve bu krallardan sadece bir tanesinin Roma İmparatorluğu Dönemi’nde yaşadığı sanılıyor. Bu dönem ile ilgili kaynakların sınırlı olması işleri zorlaştırır iken anlatılan hikâyelerdeki ejderha, büyücü, Merlin gibi karakter ve figürlerin eski Kelt efsanelerinde geçtiği bilinmekte.
İngiliz Arkeolog Miles Rulles Current’ın Archaeology dersinde yayınlanan bir açıklaması da Kral Arthur’un bir efsane olarak var olduğu fakat tarihi açıdan bakılacak olunur ise henüz bir kanıtı bulunmadığı yönünde.

Bir Galler ismi olan Arthur’un asıl kökeni hâlâ tartışma konusu. Kimileri Latin aile ismi olan Artorius'tan türediğini söylemekte. Diğerleri Galler dilinde "ayı" anlamına gelen arth ile ur un birleşmesiyle "ayı-adam" olduğunu söylemektedirler, gerçi bu teori sağlam değil.

Kral Arthur sadece bir efsane ise kökeni kesin olmayan bir efsane olma özelliğini koruyor.
Share this article :

Yorum Gönder

http://www.facebook.com/BBYMDN
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Film,Bilgi,ve Dahası ! - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template