Son Filmler :

Dünyanın En ölümcül Çukuru (Resim+Anlatım)



1 kilometre derinliğinde olan bu çukur 'dünyanın en ölümcül çukuru' olarak adlandırılmaktadır. İlginç değil mi?

İngiliz bir dağcı ekibi, Fransa’nın doğusundaki yerin tamı tamına 1200 metre altında bulunan Gouffre Berger mağarasına keşif amaçlı iniş yaptı.

Bu mağarayı uğrak yeri haline getiren adrenalin tutkunları ve tırmanıcıların ardı arkası ise kesilmemektedir. Elbette tehlike ve riskinde...

İngiliz fotoğrafçı Robbie Shone, 'Tabana inmek yoğun bir çalışmayla 1 günde mümkün; fakat ben dinlenerek bunu 3 günde tamamladım' diyor ve eklemeden edemiyor: 'Olayın heyecanına kapılmamak elde değil!'

Berger mağarası gerçekten de çok ilginç güzellikleri barındıran; fakat tecrübesiz dağcılar ve bilinçsiz insanlar için bir ölüm tuzağı.


Şaşırtıcı bir biçimde tatlı ve temiz su kaynağı bulunmakta ve hatta bazı bölgelerde insan boyunu geçen derinliklere ulaşıyor. Peki ya canlı da barındırma olasılığı varsa?


Ve kim bilebilir belki de dünyamızda daha binlerce ama daha derin, geniş ve iç taraflarda bulunma ihtimali olan ya da belki de zamanında yaşamış medeniyetlere /hala biz bilmeden yaşamakta olanlara ev sahibi konumundadırlar.
Share this article :

Yorum Gönder

http://www.facebook.com/BBYMDN
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Film,Bilgi,ve Dahası ! - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template