Son Filmler :

Dünyanın En Muhteşem 7 Mağarası Bunları Biliyormuydun ?

1. Kristal Mağarası (Meksika): dünyanın bilinen en büyük doğal kristalleri.



Meksika'daki Cueva de los Cristales (Kristal Mağarası) dünyanın bilinen en büyük doğal kristallerini barındırıyor. Yarı şeffaf alçıtaşı dikitlerin uzunluğu 11 metreyi buluyor. Mağara yerin 290 metre altında. Naica Dağı'nın içinde yer alan Kristal Mağarası at nalı şeklinde kireçtaşı kaplı, 10 metre genişliğe ve 30 metre yüksekliğe sahip.
26 milyon yıl önce başlayan volkan aktiviteleri Naica Dağı'nı oluşturmuş ve içini sıcak anhidrit alçıtaşı ile doldurmuş. Dağın alt kısmında kalan magma soğuyunca anhidrit çözülmeye başlamış. Böylece mağaranın içinde biriken sülfat ve kalsiyum molekülleri dev selenit alçıtaşı kristallerini oluşturmuş.










_________________________________________________








2. Majlis al Jinn mağarası (Oman): dünyanın en büyük ikinci mağara gözü



Majlis al Jinn mağarası dünyanın en büyük ikinci mağara gözüdür. Oman'daki 1600 m yüksekliğe sahip Selma Platosu üzerinde yer alır. 1983 yılında Oman Sultanatlığı'ndaki su kaynaklarını incelemek üzere gelen jeolog Don Davidson tarafından keşfedilmiş. Mağaraya giriş koca bir delikten aşağı sarkan halat yardımıyla sağlanıyor. Mağaranın içinin yüksekliği 120 ila 150 metre arası, taban ise 200 ila 300 metre genişliğinde.












_________________________________________________






3.Waitomo Ateşböceği Mağarası 


Waitomo Ateşböceği Mağarası Yeni Zelanda'nın kuzeyinde yer alıyor ve ateşböcekleri nüfusunun fazlalığıyla tanınıyor. Böcekler mağara tavanından sarkan bir yuva yapıyorlar. Daha sonra larvalar avlarının dikkatini çekecek şekilde parlıyor. Aç bir larva, henüz karnını doyurmuş olandan daha çok parlar.





_______________________________________________





4. Eisriesenwelt Buz Mağarası (Avusturya): Bilinen en büyük buz mağaraları



Dünyanın her yanında buz mağaraları vardır, fakat Avusturya'daki Eisriesenwelt Buz Mağarası bilinen en büyük buz mağaralarını barındırıyor. Salzburg yakınlarındaki Tennengebirge Dağları üzerinde bulunan mağaranın yalnızca küçük bir kısmı ziyarete açıktır.








____________________________________________




5. Hayalet Mağara (Venezuela): O kadar geniş ki 2 helikopter rahat bir şekilde içine girebilir



"Hayalet Mağara" anlamına gelen "Cueva del Fantasma" o kadar geniş ki 2 helikopter rahat bir şekilde mağaranın içinden geçip şelalenin yanına iniş yapabilir. Mağaranın bir duvarını kaplayan minik şelale ayrıca yerde bir gölet oluşturuyor. Mağara ilk kez keşfedildiğinde araştırmacılar "colostethus breweri " isimli yeni bir kurbağa türü bulmuşlar.







________________________________________________




6. Fantastic Çukur Mağara (Amerika): Amerika kıtasının bilinen en derin çukur mağarası



Fantastic Çukur Mağara, 178 metre derinlik ile Amerika kıtasının bilinen en derin çukur mağarası. 170 metre yüksekliğindeki Washington Anıtı'nı içine sığdıracak kadar büyük olan mağaraya atılan taş 8 saniye sonra yere çarpıyor.











_____________________________________________


7. Çince "Mağara" anlamına gelen Dongzhong


Çince "Mağara" anlamına gelen Dongzhong'u ilginç kılan ilkokul oalrak kullanılması. Çin'in Ziyun kasabasındaki Miao köyünde yer alan mağaraya her gün cocuklar geliyor. 


Share this article :

Yorum Gönder

http://www.facebook.com/BBYMDN
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Film,Bilgi,ve Dahası ! - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template