Son Filmler :

Bunları biliyormuydunuz 4. Seri Tam gaz devam



İMAM TARAFINDAN CAMİDEN KOVULDUĞUMDA 7 YAŞINDAYDIM. TEKRAR GERİ DÖNMEM 70 YILIMI ALDI....Cem KARACA


''İnsanlar sizi eskisi gibi kullanamadıklarında, değiştiğinizi söylerler.''



Aynı evrende yaşamamalı cellatlar ve çocuklar;
Ya ölmeli cellatlar,
Ya da hiç doğmamalı çocuklar...



- Baba lütfen bana çocuk muamelesi yapma artık.
+ Sen büyüdüm zannediyorsun.
Bir insan ancak babası öldüğü zaman büyür.
Ben ne zaman ölürsem sen o zaman büyüyeceksin.

(Umudunu Kaybetme)


Balıkesir'in Susurluk ilçesinde "Silahtan Oyuncak Olmaz" kampanyasında toplanan oyuncak silahlar kent meydanında düzenlenen törenle imha edildi. 




Mesaj Net 

Büyütmek için tıklayınız, esas boyutları 960x771.



23 saat süren ve başarılı olan kalp nakli sonrasında bir an. Yorgunluktan hemen köşede uyuyan ise doktorun asistanı.








cevabını bilen varsa banada söylesin lütfen  


Bu kabile Her yıl toplu bekaret kontrol yapıyor ve Bakire çıkanlara diploma veriyorlar, 


Japonlar neden başarılı, işte cevabı...

1.fotoğraf Hiroşima'dan, 
2.fotoğraf 2011 tsunamisinden bir ay sonra çekilmiş.


Yurdum insanından 'iş ilânı' ... 



Çok iyi bu 



Çocukken Gece aklıma izlediğim korku filmleri geldiğinde:



Yıllar önce - Yıllar sonra 


Deve bir defada 250 litre su içebilir.



Erkek sivrisinekler sadece bitkileri ısırır.



Gazi Yaşargil(6 Temmuz 1925, Lice,Diyarbakır), "Yüzyılın Adamı" ünvanı ve Yüzyılın Beyin Cerrahı ünvanını alan ilk Türk Doktorudur.



Her 2000 bebekten bir tanesi tek dişle doğmaktadır.

KKÖPRÜLER
Boğaz Köprüsü

Boğaziçi Köprüsü Alm. Bosporusbrücke (f.), Fr. Le Pont (m.) du Bosphore, İng. Bosphorus bridge. Asya ve Avrupa kıtalarını, İstanbul Boğazı üzerinde birleştiren köprü. Anadolu yakasında Beylerbeyi'nden başlar, Avrupa yakasında Ortaköy'den geçer, Mecidiyeköy'de sona erer.Yirminci yüzyılda iki kara parçasını birbirine bağlayan on büyük asma köprü vardır. Bunlardan bazıları Boğaziçi Köprüsünden önce yapılmış ve uzunlukları daha fazladır. Fakat iki kıtayı birleştiren Boğaz'ın güzel mavilikleri arasında inci gibi asılan iki köprüden biri Boğaziçi diğeri ise Fatih Sultan Mehmed Köprüsüdür.

Milattan önce 513 yılında Pers Hükümdarı Dara, Boğaz'ın en dar yeri olan Anadolu Hisarı ile Rumeli Hisarının bulunduğu yerde gemileri yan yana dizdirerek bir köprü yaptırmıştı. Bu köprüden seksen bin askerini Boğaz'ın karşı yakasına geçirdi. Bu esasında köprü olmayıp sadece geçiş için kullanılan yüzen araçlardan yapılan bir geçitti.

Anadolu hakimiyetinden Rumeli topraklarına fetih için geçen Türkler Boğaz'ı rahat geçebilmek için köprü yapmayı düşünmüşlerdi. Yıldırım Bayezid'in yaptırdığı Anadolu Hisarı, Fatih Sultan Mehmed Hanın yaptırdığı Rumeli Hisarı, gelecekteki köprü yapımının bir ön hazırlığı idi. Fakat o gün için bu hisarlar Boğaz'ın giriş-çıkışını kontrol eden ve iki tarafta hakimiyeti sağlayan muhteşem kalelerdi.

Daha sonraki senelerde askeri bakımdan faydalı olacağını düşünenler, köprünün yapılmasını fiiliyata çıkaramadılar. Hatta İtalya'nın büyük ressamı Leonardo Da Vinci Boğaz'ın iki yakasını birleştiren açılır kapanır bir köprü yapımını o zaman Osmanlı Sultanı olan İkinci Bayezid'e teklif etmişse de yapım için teşebbüse geçiş olmadı. O zaman için köprü üzerinde durulmamasının esas sebebi Osmanlıların Akdeniz ve Karadeniz'de mutlak hakim olmalarıydı.

Aradan geçen uzun zaman ve Boğaz'a konan buharlı gemilerin çalıştırılması köprü fikrini tekrar gündeme getirdi. Boğaz Köprüsüne askeri bakımdan büyük ihtiyaç duyulmaya başlanmasından dolayı Sultan İkinci Abdülhamid Han "Bosphorus Railroad Company"ye köprü projesi hazırlattı. Hazırlanan projeye göre ahşaptan yapılacak, kuleleri bulunacak, geceleri ışıklandırılıp üzerinden demiryolu geçecekti. Fakat siyasi hadiseler ve tahttan indirilmesi, teşebbüsün tasarı halinde kalmasına sebeb oldu.

Cumhuriyet devrinde Boğaz'ın iki tarafından trafiğin fazlalaşması Boğaz Köprüsünün bir an önce yapılması gerektiği fikrine ağırlık kazandırdı. İlk ciddi teşebbüs 1953 yılında yapıldıysa da 1969 yılına kadar bu iş neticelenmedi. 1969 yılında Boğaz Köprüsü inşası "Hochtief-Cleveland" İngiliz-Alman firmasına ihale edildi. Asya ve Avrupa'yı birleştirecek, yüzyıllardır insanlığın hayalini gerçekleştirecek köprünün temeli, 20 Şubat 1970 günü devrin başbakanı Süleyman Demirel tarafından atıldı. Üç seneyi aşkın çalışmalardan sonra 30 Ekim 1973 günü beş yüz bin kişinin katıldığı muhteşem bir törenle açıldı. Bu büyük eser 39 ay 19 günde bitirilmiş ve çevre yolları dahil o zamanın parasıyla iki milyar seksen milyon liraya mal olmuştu.

Dünyadaki yapılan asma köprüler, ayakları arasındaki uzaklığa göre sıralanır. Boğaz Köprüsünün ayakları arasındaki uzunluk 1070 metredir. Buna göre asma köprülerin arasında Avrupa'da üçüncü, dünyada yedincidir. Boğaziçi Köprüsünden önce gelen diğer köprüler şunlardır: İngiltere'de Humber Köprüsü (1410 m), New York'daki Verrazano Köprüsü (1298 m), San Fransisko'daki Golden Gate Köprüsü (1280 m), Michigan'daki Mackinac Köprüsü (1158 m), Japonya'daki Miami Bisanseto (1100 m). Boğaz Köprüsü'nün toplam uzunluğu 1560 metredir.

Ortaköy'deki kule temelleri için deniz seviyesinden 24 ve 17 m Beylerbeyi'ndeki kule temelleri için 5 ve 12 metre aşağıya inilmiştir. Ana kabloları taşıyan yüksek kuleler 165 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısıdır. Ana kablolar 58 cm çapında olup, 19 bükümlüdür. Kule ayakları tabanda 7x5,20 metre, tepesinde ise 7x3 metredir.



İlk bilgisayar 1939 yılında Bulgar asıllı Amerikalı fizikçi John Atanasoff tarafından geliştirilmiştir.



İlk dergi 1850 yılında yarı Türkçe yarı Fransızca olarak çıkan Vakayi-i Tıbbiye(Tıp Olayları) idi.



Deniz tarakları tek bir yumurtlamada 1 milyar yumurta üretebilir. Ve deniz tarakları bu üretkenlik özelliklerini 30 ile 40 yıl boyunca sürdürür

Büyütmek için tıklayınız, esas boyutları 800x534.


Martılar tuzu filtre eden özel bir beze sahiptirler.




Eğlenmekten korkuyor musunuz? Peki ya bunun bir adının olduğundan haberiniz var mı?

Çerofobi hastalığı olarak adlandırılan bu ruhsal bozukluktaki insanlar neşelenmek ve eğlenmekten hastalık derecesine kadar korkarlar. Eğlenmeye başladığınsa sanki kötü bir şey olacakmış hissiyatına kapılıp eğlenmekten korkarlar.


Gordion Düğümü

Gordion düğümü, Büyük İskender'e atfedilen bir söylencedir. Bugün bu terim, çözümü çok zor olan olaylar için kullanılıyor.

Efsanenin Hikayesi

Yeni bir lider arayışında olan Friglere bir kahin tarafından, şehre öküz arabası ile giren ilk adamı kral ilan etmeleri söylenir. Bu kişi kağnısıyla kente giren yoksul bir köylü, Midas'ın babası, Gordios olur. Gordios, kral ilan edildikten sonra öküz arabasını Frig tanrısı Sabazios (Yunanlılar Zeus olarak adlandırır) için tapınağa adar. Araba kızılcık dallarından bir düğümle tapınağa bağlanmıştır ve bu düğümü çözecek kişinin Asya'nın hakimi olacağı söylentisi ile ünlenir.

Büyük İskender, Gordion'a geldiğinde (M.Ö. 334) düğümü çözmeye çalışır ama başaramaz. Sabrı tükenince öfkeyle kılıcını çekip düğümü keser. İskender, gerçekten de Pers İmparatorluğu'nun fatihi ve Asya'nın hakimi olma yolundadır. Ancak 33 yaşında ateşli bir hastalıktan zamansızca ölümü bilgelerce İskender'in Gordion düğümünü çözmek yerine sabırsızca davranmasının cezası olarak yorumlanır.



Dünyanın En Gereksiz İcatları : Hubbard Elektrometresi

Bilimkurgu yazarı ve Sicentology tarikatı kurucusu L. Ron Hubbard, geliştirdiği elektrometreyle domateslerin acı çekip çekmediğini ölçmüştü! Dediğine göre domatesler dilimlenirken çığlık atıyordu.





6000 yıldır sarmaş dolaş...

Valdaro'nun aşıkları...
6000 yıllık oldukları tahmin edilen bu iskeletlerin sahiplerinin, öldüklerinde 18-20 yaşlarında oldukları tahmin ediliyor.



Dünyanın en kokulu camisi Tebriz şehrindedir. Mescit inşa edilirken çamuruna misk kokusu ilave edilmiştir ve 600 sene geçmesine rağmen hala mescit misk kokmaktadır.



Japonların kuğu gemisi.



İnsan mimiklerini anlayabilen tek canlı (insan dışında) köpeklerdir. İnsanların en iyi dostları diye adlandırılmasının sebebi de budur.

Büyütmek için tıklayınız, esas boyutları 899x622.


Nerede uyanmak istersen oraya götür 


Anlayanlar


Ölüm Yolu..nepal



Bir cafe'nin sıradışı koltukları )


Brezilya


Down sendromlu çocukların insani değerleri yüksektir. Yalan nedir bilmezler. Yürekleri sevgi doludur ve sevgileri karşılıksızdır.


biraz tebessüm





Fallarda sapitti..!
(yada ben fesatım) 


Yeni aile planlaması yöntemi




Hayvan soykırımının günlük dehşeti şöyle:

- Bir Çinli sıradaki köpeği yakalar- köpek zeki gözlerinin önünde meydana gelen olay sebebiyle dehşet içindedir- köpeğin kulakları üzerinden deri ve kürkünü çeker, işkenceyi yaşamış çıplak vücudunu hemen ilerde üstüste fırlatılmış, ölmekte olan kedi ve köpek yığınının üstüne atar. Nazi sıradaki Yahudi’yi yakalar, atardamarını filan kesmez, onu Auschwitz, Zyklon-B’deki gaz odasına atar ve cesedi yakmadan önce yarım saat kadar bekler.


- Bir Rus sevgili köpeğini ölümcül bir döğüşe yollar ve paramparça olmuş diğer köpeğin sahibinden 1000 dolar ödül almaktan dolayı mutlu olur. Ardından yakınlardaki geneleve giderek bir hayvanın ızdırabından elde ettiği kan parasıyla bir sarışınla düzüşür.

-İsveçliler Pitbulların yasaklanmasını istemez, istemeleri için bu gereksiz canavarlardan üç tanesinin bir çocuğu paramparça etmesi gerekir. İsveçliler bu tür köpeklerin sahiplerinin daha fazla ölüm yaşanmaması için nazikçe eğitilmesi gerektiğini söyler. İnsanları değiştiremeyeceğimizi anlamıyoruz, ama canavarları azaltabiliriz.

-Brezilyalılar genç bir kızı yakalayıp saatlerce işkence eder, bir de filme çeker, bütün bu pisliği bir de internete koyar, Bill Gates’in kanlı icadı sayesinde bir de zengin olur. Sonra Bill’in, George’un veya Vladimir’in oğlunu kaçırır, kamerasının önünde onu yavaş yavaş öldürür, böyle bir videoyu arayan polis memuru ise ağız dolusu kusar.

- İlaç uzmanı kuyruksuz bir maymunu (eyp) yakalayıp damarına bilinmeyen bir madde enjekte eder, ve hiçbir hayvan testi olmasa acaba bu ilaç tedavisinin sonucunda meydana gelecek acıdan bir insan işkence görmeden hayatta kalabilir mi diye merak eder. Novartis’in CEO’su ve diğer kafayı sıyırmuş yaratıklar yılda 10 milyon doları aşan maaşlarını alıyor ve kendi zekâlarının teste tabi tutulmaması sayesinde ömür boyu lüks içinde yaşar.

- Kümes hayvanları çiftliği milyonlarca tavukla dolu, bu canlılar hem kısa hem de faydasız bir mücadele içinde “yaşar”lar. Gerçekten de yaşayan ölüler onlar. Aslında daha öldürme eylemi başlamadan çoğu ölmüş olur. Homo sapiens’in başına bir salgın mı geldi, anında milyonlarcası açık ateşlere atılıyor ya da insanlar bu yolda şehit olmasın diye canlı canlı gömülür, milyonlarcası büyük açık mezarlara gömülür.

- Bir kuş hastalığını önlemek adına insan türü bir saniyeliğine bile gezegendeki bütün kuşları öldürmekten çekinmeyecektir. Ve ardından bütün kuşların şakımaları sona ermiş olacak ve gezegenin birinci sınıf türü olan Homo sapiens’in hiçbir çocuğu da özlemeyecek kuş seslerini.

Milyarlarca hayvan gerçek bir soykırım yaşadı ve yaşıyor. Her gün, milyonlarca hayvan insanlar hayvanların etini yemeyi ya da onları deneylerde kullanmayı istediği için işkence görüyor. Hayvanların çocuk gibi bakan gözleri var, beyinleriyle düşünüyorlar, sinirleri var, hisleri var, aynen bizim gibi acı çekiyorlar. Son birkaç yıldır kuyruksuz maymunların ve yunusların ne kadar zeki olduğunu biliyoruz; ama henüz kaynar suya canlı canlı atılan yengeçlerin, korkunç deneylerde kullanılan farelerin ve kedilerin ne kadar zeki olduğunu bilmiyoruz. İnsanlar aslında gerçek anlamıyla ne biliyorlar ki?
Share this article :

Yorum Gönder

http://www.facebook.com/BBYMDN
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Film,Bilgi,ve Dahası ! - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template