Son Filmler :

Herkesin Usanmadan Okuyacağı Bilgiler OLduğunu Düşünüyorum emeğe Saygı

Kutup Ayıları Hakkında İlginç Bilgiler

Kutuplarda nesli tükenmek üzere olan hayvanlarımızdan bir tanesi de, bu bölgenin en eski yerlileri olan Kutup Ayıları’dır. Kutup Ayıları, hakkında ilginç bir bilgi almak istiyorsanız, şu anda doğru yazıyı okumaktasınız.
Kutup Ayıları, solak hayvanlardır. Yani sürekli vücutlarının sol tarafıyla iş yaparlar. Aktif olarak sol el ve sol ayaklarını kullanırlar. Hatta sağ gözleri görmez, sol gözleri görür(Şakaydı!) Genetik olarak vücutlarının sol bölümüne mahkum kalan kutup ayıları, ciddi anlamda soyu tükeniyor. Onlar için yardım kampanyaları oluşturalım, sağ ellerini de kullanmalarını sağlayalım! Böylece onları avlayanlara tekme tokat dalabilirler.,

Balık Eti Neden Beyazdır?

Gıda olarak kesilen hayvanların yenilebilen kas kısımları et olarak adlandırılır. Etin içinde ayrıca kan, epitel, kemik, sinir, yağ ve bağ dokuları vardır.
Genelde etler kırmızı ve beyaz et olarak ikiye ayrılırlar. Sığır, koyun, keçi etleri kırmızı et olarak kabul edilirlerken, tavuk, hindi gibi kümes hayvanları ile balıkların etleri beyaz et kategorisine sokulur. Aslında biyolojik yapı olarak kümes hayvanlarının etleri balık etinden çok farklı, kırmızı ete daha yakındırlar. Bazılarının etlerinin rengi de zaten beyaz değil kahverengidir.


Beyinsiz Canlılar: Denizyıldızı

Denizyıldızları, mavi sularımızın en güzellerindendir. Denizlerimizi süslerler, ama beyinsizlerdir!
Denizyıldızları, canlılık formu içeren bir canlıdır. Yani öyle put gibi durmazlar suyun dibinde. Hareket eder, beslenir ve ürerler. Ancak beyinleri yoktur. Peki bunları nasıl akıl ederler, nasıl becerirler? Merak ediyorsunuz değil mi? O halde cevabını da hemen verelim sizlere. Denizyıldızları, birçok kök hücreden meydana gelen, binlerce merkezi beyincik tarafından yönetilir. Yani hücreleri tarafından. İlginç bir durum tabi bu.



Seri Katiller Kurbanlarını Nasıl Seçer?

Gerek kamuoyunda olsun gerekse güvenlik güçleri tarafından olsun sıkça seri katillerin kurbanları nasıl seçtiği tartışılır. Genel olarak seri katil olayları hep klasiktir. Seri katiller belirli özellikleri olan insanları kurban olarak seçer.
Çoğu seri katilin piskolojik sorunları olduğu tespit edilmiştir. Bir kısmı ise intikam almak yahut sorun olarak gördüğü bazı kişileri yok etmek için cinayet işler.



Kol Saati Neden Sol Kola Takılır?

İnsanların büyük bir çoğunluğu sağ el ve kollarını kullandıkları için saatlerini sol kollarına takalar. Sol kolun fazla kullanılmadığı için saati çeşitli darbelere maruz kalma olasılığıda düşüktür. Ayrıca saatin kurma düğmesi sol tarafında olduğu için de sol kola takılması saati kurmak için daha kolay olur.




Bir Hafta Neden 7 Gündür?

Haftanın 7 güne ayrılması ilk olarak Babiller zamanında uygulanmıştır. Daha sonra Fransa haftadaki gün sayısını 10’a, Rusya ise 5 gün olarak kabul değiştirmeye çalıştı. Fakat başarılı olamadılar ve 1 haftayı 7 gün olarak kabul ettiler.
Çeşitli belirtilerde haftanın gün sayısı olan 7’nin önemini arttırmaktadır. Göğün 7 kat olarak kabul edilişi, müzik notalarının 7 adet oluşu, doğadaki mevcut ana renklerin sayısının 7 oluşu 7 sayısının önemini arttıran birkaç nedendir.


Develerin Neden Hörgüçleri Var?

Develerin hörgüçlerinde su depoladıkları bilinir fakat bu tamamen yanlıştır.
Çünkü develerin suya pek fazla ihtiyaçları yoktur. Bir devenin hörgücünde 30 ila 35 kg arasından yağ bulunur. Gerektiğinde yiyecek ihtiyaçlarını gidermek için vücutları çeşitli reaksiyonlarla bu yağı tüketirler. Ayrıca hörgüçlerinde bulunan yağ develeri çöl sıcaklarından korumaktadır.


Çinliler Yemek Yerken Neden Çubuk Kullanır?

Eski zamanlarda Çin’de hızlı artan nüfus nedeniyle yiyecek sıkıntısı yaşanıyordu.
İnsanlar yiyeceklerini küçük parçalara ayırarak yiyorlardı. Yemek yerkende ayakta duruyor ve bir elleriyle tabağı diğer elleriylede çubukları tutuyorlardı. Bir zamanlar bambudan yapılan Kuai Zi adı verilen yemek çubukları daha sonra ağaçların az olması nedeniyle kemik veya fildişinden yapılıyordu.
Çin kültüründe önemli bir yeri olan Kuai Zi yeni evlenen çiftlere kırmızı kurdela ile bağlanış Kuai Zi ile beraber birde yemek kasesi hazırlanır.


Happy Birthday To You…

Happy Birthday To You… Bu sözün dünyanın en çok söylenen şarkısı olduğunu biliyormuydunuz?
Zamanla güftesi değiştirilen şarkının orijinal adı “Good Morning to All” yani “Herkese Günaydın“ dı. Amerikalı iki kız kardeşe ait olan bu şarkının sadece ticari amaç için kullanıldığında Warner Chappel müzik şirketine ödeme yapılması gerekiyor.


Zeka İle Akıl Arasındaki Fark

Akıl ile zeka arasındaki en belirgin fark zekanın ölçülebilir olması (IQ testleri vs.) aklın ile somut olarak ölçülemez oluşudur.


İçki İçmeden Önce Neden Kadehler Tokuşturulur?

Kadeh tokuşturmak antik çağlardan gelen bir kültürdür. Antik çağlarda insanların düşmanlarını evlerine davet edip onlara zehirli içki ikram etmeleri yaygın bir olaydı. Hal böyle olunca ev sahibi misafir ettiği düşmanına içkinin zehirsiz olduğunu ikna etmek için kadehini havaya kaldırıp misafiden kendi içkisine bir yudum içki katmasını isterdi. Misafirde şühpesi olmadığınu göstermek için ev sahibinin kadehine kadehini hafifçe vurur ve içkiyi denemeye gerek olmadığını ifade ederdi.
Şarap kültüründe ise şarabın bütün duyguları tatmin ettiği kabul edildilir. Şarabın rengi gözleri, kokusu burunu, tadı dili, dokunma hissetme duyusu ve tokuşturunca çıkan çın sesi ise işitme duyusunu tatmin ettiği kabul edilir.


Yumurtanın Şekli

Hiç merak ettiniz mi neden yumurtanın neden bir tarafı sivri diğer yuvarlak? Neden köşeli değil? Yumurta eğer köşeli olsaydı dayanıklılığı çok az olurdu. Tam bir küre şeklinde olsaydı yuvarlandığında gidebildiği kadar giderdi. Şekli itibari ile yumurta sivri olan tarafı üzerinde yuvarlanarak dairesel bir yok izler ve yuvarlandığı yerde durabilir.
Sürüngenler haricindeki yumurta çıkaran canlıların yumurta kanallarında yumurtanın şekli küredir. Fakat yumurta çıkarken ilk çıkan kısmı kasların etkisi ile şişkin bir hal alır. Bir kısmı çıktıktan sonra baskı azalır ve diğer kısmı sivri olur. Sürüngenlerde ise yumurtalık kanalları farklı olduğundan yumurtaları küre 
şeklindedir.


Mezarlıklara Neden Çiçek Konur?



Tarihte ilk olarak milattan önce 1346 yılında Mısır Firavun’u Tutamkamon’un öldüğünde mezarına çiçek konduğu yapılan arkeolojik çalışmalarla tespit edilimiştir. Kuzey Avrupa dolaylarında mezarlığa çiçek koymak milattan önce 2000’li yıllara kadar dayanmaktadır. Mezarlıklara çiçek konulduğunda kötü ruhların uzaklaştığı iyi ruhların geldiğine inanılıyordu.
İlerleyen yıllarda kültürün gelişmesiyle bu geleneğin nedeni cesetler cürürken çıkan kötü kokuyu engellemek için çiçek konduğu açıklanmıştır. Günümüzde mezarlıklarda çoğunluklar servi ağacı kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise servi ağacının rüzgarı önlemesi ve kendine özgü ferah bir kokusu oluşudur.



Piranalar’ın Bir İnsanı Yemeleri Kaç Dakika Sürer?


1553 yılında Francisco Pizarro isiml, İspanyon istilacının Amazon havzasına yaptığı istilara eşlik eden bir papazın anlattığı olaya göre, kanolarında kurşun ve saçmalara hedef olan Kızılderililer teker teker suya düşüyor ve düştükten sonra 2 dakika gibi kısa bir sürede nehirdeki piranalar tarafından iskelete dönüştürüyorlarmış.
Share this article :

Yorum Gönder

http://www.facebook.com/BBYMDN
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Film,Bilgi,ve Dahası ! - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template